«1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!»

ПАМ’ЯТЬ
І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти

 9 травня у Золотоніській спеціальній загальноосвітній школі – інтернаті  під гаслом «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!» було проведено творчий  флеш – моб « Нащадки Великої перемоги» присвячений Дню пам’яті  та примирення, Дню Перемоги над нацизмом в Європі.

    Метою якого було виховувати у дітей почуття патріотизму; поважне відношення до історичної пам’яті свого народу; моральну культуру учнів, розвивати здатність відчувати, співпереживати, вміння слухати оточуючих. Під час заходу, учні почули розповідь  про важкі часи війни,  незабутній подвиг солдат, які в ім’я життя і майбутнього власною кров’ю захищали від загарбників кожний клаптик рідної землі.

Учні  були ознайомленні з появою та значенням червоного маку як символу. Діти та керівник гуртка Сомова Людмила Василівна, напередодні, виготовили власноруч червоні маки та використали їх  на заході.Символом Дня пам’яті є червоний мак . Це міжнародний символ пам’яті жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, алюзія кривавого сліду від кулі, що передає страждання та смерть. За легендою маки зацвітають там, де пролилася кров.

“Пам’ятаємо. Перемагаємо” тричі пролунало на шкільному подвір’ї –  учні повторили гасло 73-ї річниці перемоги над нацизмом у другій світовій війні. Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була друга світова війна. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні. Ми за мир! за мир на Україні ! За мир на планеті земля!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *