“ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗАПОБІГАННЯ СУЇЦИДУ”

Щороку 10 вересня відзначається Всесвітній день запобігання суїциду (англ. World Suicide Prevention Day) — міжнародна дата, яка відзначається по всій планеті щорічно, починаючи з 2003 року, з метою сприяння діяльності щодо запобігання самогубств у всьому світі та покращення психічного здоров’я людей.
У цей день заведено нагадувати про важливість турбуватися про своє ментальне здоровʼя та підтримувати тих, хто може потребувати допомоги.
Сьогодні у школі ми з учнями говорили про найвищу цінність для кожного з нас – наше життя, про те, що будь-яка проблема, навіть найсерйозніша, обов’язково має свої шляхи вирішення. А тому надзвичайно важливо не закриватися в собі, а розповідати про свої негаразди батькам, друзям та педагогам. Фокус всіх заходів був спрямований на покращення загального психічного здоров’я учасників освітнього процесу, розвиток навичок протидії стресу та вмінні конструктивного вирішення життєвих проблем.
Хочеться ще раз нагадати про надважливі речі в житті кожного: бережіть себе та своїх близьких, підтримуйте та будьте уважними один до одного!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *